De organisatoren van het Europees Schutterstreffen met voorzitter Danny De Vetter (centraal) bij de schietstanden aan het Martinuspark.
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatoren van het Europees Schutterstreffen met voorzitter Danny De Vetter (centraal) bij de schietstanden aan het Martinuspark. © Anthony Statius

Het Europees Schutterstreffen in 10 vragen en antwoorden: Waar kan ik parkeren? Kunnen bezoekers ook schieten?

DeinzeNa zeven jaar voorbereidingswerk kan vrijdag het startschot gegeven worden voor het Europees Schutterstreffen in Deinze. Drie dagen lang wordt het centrum van de Leiestad de ontmoetingsplaats voor schuttersverenigingen uit zo’n 15 Europese landen. Iedereen is welkom op het schuttersfeest en wie wil weten wat er allemaal te doen is, kan hieronder een antwoord vinden.

 1. Zulte pakt energiecrisis aan: straatverlichting uit op weeknachten, verwarming omlaag, en extra steun voor wie het financieel moeilijk heeft
  PREMIUM
  Zulte

  Zulte pakt energiecri­sis aan: straatver­lich­ting uit op weeknach­ten, verwarming omlaag, en extra steun voor wie het financieel moeilijk heeft

  De gemeente Zulte neemt maatregelen om de energiecrisis te lijf te gaan. De openbare verlichting zal op weeknachten gedoofd worden. De thermostaat in de gemeentegebouwen gaat ook omlaag. Er komt een informatiecampagne met besparingstips voor de inwoners en mensen in financiële moeilijkheden kunnen terecht bij het Sociaal Huis voor steun.
 2. Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Gaversesteenweg
  Deinze

  Tijdelijk eenrich­tings­ver­keer in Gaverse­steen­weg

  Op dinsdag 27 september worden herstellingswerken aan het waterdistributienetwerk uitgevoerd door Farys ter hoogte van Gaversesteenweg 46-48. Door deze werken wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd van 7 uur tot 17 uur. Het verkeer kan enkel nog van het centrum van Deinze richting de E17 rijden. Voor het verkeer komende van de E17 is er een wegomlegging via Volhardingslaan – Kortrijkstraat en voor fietsers wordt er een veilige corridor voorzien.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.