boom planten
Volledig scherm
boom planten © Laurence Machiels

GroenRood Deinze koopt bomen om helden uit de zorg te bedanken

De partij GroenRood uit Deinze koopt bomen om de helden uit de zorg in Deinze een hart onder de riem te steken.

 1. Daniël stond tot zijn 83ste achter de toog van café De Lindekens: “De dood van zijn vrouw en de lockdown zijn hem fataal geworden”
  PREMIUM
  Nazareth

  Daniël stond tot zijn 83ste achter de toog van café De Lindekens: “De dood van zijn vrouw en de lockdown zijn hem fataal geworden”

  Daniël Pypaert, de geliefde cafébaas van volkscafé De Lindekens in Nazareth, is overleden. Samen met zijn vrouw Monique stond Daniël 60 jaar achter de toog van het café dat hij met zijn eigen handen had gebouwd. De gloriedagen van De Lindekens werden in 1974 overschaduwd toen hun tienjarige dochter Marleen werd doodgebeten door een panter. “Het café is altijd zijn redding geweest, maar toen mama in maart overleed en zijn café dicht moest door de lockdown, is pa zijn gezondheid er snel op achteruitgegaan”, zegt zoon Andy. Daniël Pypaert werd 83.
 2. Buurtprotest tegen heropbouw en uitbreiding Wonterspan na brand: “Dit bedrijf hoort hier niet thuis”
  PREMIUM
  Wontergem

  Buurtpro­test tegen heropbouw en uitbrei­ding Wonterspan na brand: “Dit bedrijf hoort hier niet thuis”

  Zo’n 140 gezinnen uit het dorpje Wontergem bij Deinze hebben een bezwaarschrift getekend tegen de vergunningsaanvraag van het houtverwerkingsbedrijf Wonterspan. Een opslagplaats van het bedrijf werd twee jaar geleden deels verwoest door een hevige brand en men wil de vernielde loodsen heropbouwen en de site uitbreiden. De stad Deinze gaf negatief advies over de aanvraag, maar het is de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen die de aanvraag al dan niet goedkeurt.
 1. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama