Eén van de twee gigantische zelfportretten.
Volledig scherm
Eén van de twee gigantische zelfportretten. © rv

Gigantische schilderijen van Deinzenaar worden aan E17 gezet naast naakte cycloop

Deinze, WaregemWie ooit van Gent naar Kortrijk is gereden via de autostrade heeft hem ongetwijfeld al gezien ter hoogte van Waregem: de eenogige naakte man. Sinds kort krijgt die ook het gezelschap van twee gigantische schilderingen, gemaakt door Deinzenaar Jesse Van Gompel (44). “Hiermee willen we kleur geven aan de autostrade”, zegt hij.

 1. Nevele krijgt geboortebos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonkkanaal”
  Nevele

  Nevele krijgt geboorte­bos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonk­ka­naal”

  In deelgemeente Nevele (Deinze) groeit vanaf nu een geboortebos. Naast de terreinen van de voormalige voetbalclub SK Nevele langs het Schipdonkkanaal werden deze week 1.000 bomen en struiken geplant. “Hiermee is de eerste grote stap van het stedelijk bomenplan, waarbij we deze legislatuur één boom per inwoner willen planten, gezet”, zegt milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze).
 2. Oprichter Eerstelijnshuis Jean-Pierre Hoengenaert overleden: “Een eeuwige optimist die zijn patiënten wist te motiveren”
  PREMIUM
  Deinze

  Oprichter Eerste­lijns­huis Jean-Pier­re Hoenge­naert overleden: “Een eeuwige optimist die zijn patiënten wist te motiveren”

  De Deinse huisarts Jean-Pierre Hoengenaert is in de nacht van zondag op maandag overleden na een korte maar hevige strijd tegen kanker. Dokter Hoengenaert stond in 2014 aan de wieg van het Eerstelijnshuis op de Markt. “Zijn levensdroom was om alle eerstelijnsdisciplines te verenigingen onder één dak. Hij was een verbinder, die heel wat mensen heeft samengebracht”, zegt zijn collega-huisarts Benedicte Dooms.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"