Via een groepsaankoop kan je goedkoper plantgoed bestellen.
Volledig scherm
Via een groepsaankoop kan je goedkoper plantgoed bestellen. © rv

Gezinnen met een tuin kunnen gratis boom planten

DeinzeIn Deinze kunnen gezinnen met een tuin een gratis boom bestellen. Naast deze actie promoot het stadsbestuur ook de groepsaankoop Behaag je tuin, waarbij je aan een goedkoper tarief plantgoed kan aankopen.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Werken in Stationsstraat en Broekstraat
  Landegem

  Werken in Stations­straat en Broeks­traat

  In Landegem (Deinze) zijn vandaag werkzaamheden gestart in de Stationsstraat en de Broekstraat. Het gaat om werken aan nutsleidingen in opdracht van Fluvius. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot dinsdag 4 oktober. De aannemer start in de Stationsstraat waarbij het verkeer wordt geregeld door middel van tijdelijke verkeerslichten. Daarna wordt de Broekstraat afgesloten. Er is een wegomlegging via Heiste – Wildedreef en omgekeerd.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.