Rosa De Baets met haar vrienden en familie.
Volledig scherm
Rosa De Baets met haar vrienden en familie. © rv

Gewond geraakt tijdens WO II, deze week 100 jaar geworden: WZC zet Rosa in de bloemetjes

Petegem-aan-de-LeieIn het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Petegem-aan-de-Leie (Deinze) werd donderdag een nieuwe eeuweling gevierd. Rosa De Baets vierde er haar honderdste verjaardag in gezelschap van vrienden en familie.

  1. INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoorstelling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbestuurder geworden”
    PREMIUM
    Deinze/Merelbeke

    INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoor­stel­ling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbe­stuur­der geworden”

    Niemand die zo West-Vlaams klinkt als... Oost-Vlaming Han Coucke (46). De komiek groeide op in Deinze en bouwde een carrière uit in de stand-upcomedy. Ondanks slechte coronacijfers staat zijn agenda vol: schrijven aan een fictiereeks met Sebastien Dewaele, midden 2022 een voorstelling in het Leietheater én een tournee met Han Solo, zijn bekende typetje. “In het VTI kreeg ik op dag één al klappen. Dus besloot ik op dag twee een grote mond op te zetten. Daar was mijn alter ego eigenlijk al geboren.”