Op het Sint-Poppoplein komt geen ijspiste, maar wel een doolhof en een almhütte.
Volledig scherm
Op het Sint-Poppoplein komt geen ijspiste, maar wel een doolhof en een almhütte. © Anthony Statius

Geen ijspiste, maar wel doolhof en skihut op Sint-Poppoplein: “We brengen de sfeer uit de Alpen naar Deinze”

DeinzeDoor de hoge energieprijzen werd de ijspiste deze winter geschrapt, maar de stad Deinze zorgt wel voor de nodige Winterpret aan de Leie. Op het Sint-Poppoplein komt een houten doolhof en voor drankjes en hapjes kan je terecht in de houten skihut Chez Babette. Voor het eerst is er ook een Santa City Run tijdens de opening van de kerstmarkt.

 1. Wintermarkt aan zaal Reigersnest
  Meigem

  Winter­markt aan zaal Reigers­nest

  De Meigaard, het feestcomité van Meigem, organiseert op zondag 11 december een wintermarkt. De kraampjes zullen opgesteld staan rond de zaal Reigersnest in de Pastoriestraat. Vanaf 14 uur kan je er terecht voor een sfeervolle markt met geschenken in een mooi decor omgeven met knapperende houtvuurtjes. Je vindt er decoratie, keramiek, houtsnijwerk, kaartjes, hoeden, kaarsen, juwelen en metaalbewerking, pannenkoeken en ander lekkers, warme en koude dranken en een springkasteel voor de kinderen. Je kan een sfeerhaard winnen van QLima ter waarde van 200 euro.
 1. MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevonden in De Pinte”
  PREMIUM
  Gent/De Pinte

  MIJN STAD. Gentse ‘taxi-legende’ Fouad: “Ik heb de Brugse Poort uit mijn jeugd voor een stuk teruggevon­den in De Pinte”

  Taxi-legende Fouad Oulad Khlie (44) zocht en vond het buurtgevoel van de Brugse Poort van weleer terug tussen de villa’s in De Pinte. “Weet je wat ik hier de max vind? De mensen praten nog tegen elkaar op straat.” Hij spreekt vrijuit over de liefde voor zijn ouders, zijn buren en het Gentse nachtleven. “Om 11 uur ‘s ochtends moest ik een bomvolle club in hartje Gent leegkuisen. Als ik dat vandaag de dag zeg tegen jonge klanten geloven ze me niet.”