Dit jaar werd de markt doorgetrokken tot in de Tolpoortstraat.
Volledig scherm
Dit jaar werd de markt doorgetrokken tot in de Tolpoortstraat. © Anthony Statius

Geen bellenman of kippenworp, wel kraampjes tot in de Tolpoortstraat: jaarmarkt lokt massa volk

DeinzeDe 62ste jaarmarkt, het officiële startschot voor de Deinse Feesten, lokte duizenden bezoekers naar hartje Deinze. Voor het eerst stonden er ook kraampjes in de Tolpoortstraat, iets dat volgende week tijdens de gewone woensdagmarkt zal herhaald worden.

 1. Wout (9) vecht tegen hersentumor, vrienden zetten acties op: “Niet alleen voor Wout, maar voor alle lotgenootjes”
  PREMIUM
  Lievegem

  Wout (9) vecht tegen hersentu­mor, vrienden zetten acties op: “Niet alleen voor Wout, maar voor alle lotgenoot­jes”

  Wout Van De Velde uit Lievegem is amper 9 jaar oud, en vecht elke dag tegen een hersentumor. Maar hij vecht niet alleen. Naast mama Tineke, papa Lode en broertje Warre is er versterking van Team Wout. De groep vrienden wil alles op alles zetten om Wout en zijn lotgenootjes te helpen. Emotioneel maar ook financieel. “Zekerheid is er nooit. Maar wel veel hoop in het beste wat de wetenschap kan bieden”, klinkt het.
 1. Vier jonge dierenvrienden bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersonaliseerde hondenbrokken ook maaltijden op maat van katten”
  PREMIUM
  Landegem/Deinze/Drongen

  Vier jonge dieren­vrien­den bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersona­li­seer­de hondenbrok­ken ook maaltijden op maat van katten”

  Met gepersonaliseerde voeding bekampt de startup Just Russel obesitas en slechte eetgewoontes bij honden. De vier jonge ondernemers bedienen al meer dan 5.000 baasjes vanuit hun hoofdkwartier in Landegem (Deinze) en vanaf nu komen ook katten aan hun trekken. “Zie het als een HelloFresh voor huisdieren, met als voordeel dat je het eten niet meer moet klaarmaken”, zegt medeoprichter Louis Mortreu (25).