Dit jaar werd de markt doorgetrokken tot in de Tolpoortstraat.
Volledig scherm
Dit jaar werd de markt doorgetrokken tot in de Tolpoortstraat. © Anthony Statius

Geen bellenman of kippenworp, wel kraampjes tot in de Tolpoortstraat: jaarmarkt lokt massa volk

DeinzeDe 62ste jaarmarkt, het officiële startschot voor de Deinse Feesten, lokte duizenden bezoekers naar hartje Deinze. Voor het eerst stonden er ook kraampjes in de Tolpoortstraat, iets dat volgende week tijdens de gewone woensdagmarkt zal herhaald worden.

 1. “Niet elk dier heeft een schattig verhaal”: Versele-Laga roept op om asieldieren te adopteren
  Deinze

  “Niet elk dier heeft een schattig verhaal”: Versele-La­ga roept op om asieldie­ren te adopteren

  Op Werelddierendag regent het foto’s en filmpjes van pluizige konijntjes of koddige cavia’s, maar asieldieren worden vaak vergeten. Daarom zet Versele-Laga, de fabrikant van dierenvoeding en verzorgingsproducten uit Deinze, enkele van deze diertjes en hun schrijnende verhalen in de kijker. “Tijdens de coronaperiode hebben veel mensen een huisdier gekocht en achteraf weer gedumpt. We roepen op om deze dieren te adopteren”, klinkt het.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.