Gaston Telier met zijn medaille van de marathon in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Gaston Telier met zijn medaille van de marathon in Eindhoven. © Anthony Statius

Gaston is 77 jaar maar loopt nog moeiteloos een marathon: “Heel wat jongeren kunnen mij niet bijhouden”

NeveleMet zijn 77 lentes is Gaston Telier uit Nevele (Deinze) als één van de oudste atleten van het land een waar fenomeen.  Zondag liep hij de marathon in het Nederlandse Eindhoven in 4 uur, 45 minuten en 17 seconden, een zoveelste prestatie op zijn indrukwekkende palmares als loper en vijfkamper. “Heel wat jongeren kunnen mij niet bijhouden, dat geeft mij een extra stimulans”, lacht Gaston.

 1. Stijgend aantal besmettingen bij kinderen in Deinze: twee scholen en tiental opvanglocaties dicht
  PREMIUM
  Deinze

  Stijgend aantal besmettin­gen bij kinderen in Deinze: twee scholen en tiental opvangloca­ties dicht

  De vierde coronagolf is steeds meer voelbaar in het lager onderwijs en de kinderopvang in Deinze. Basisschool De Veerboot in Astene moest al de deuren sluiten en woensdag volgt basisschool Sint-Gerolf in Merendree. Ondertussen zijn er ook al vier kinderopvanglocaties volledig of deels gesloten, alsook vijf onthaalouders. “Onze diensten worden overspoeld door een tsunami van telefoons en mails van ouders”, zegt schepen van Onderwijs en Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).