Sofie Verhegge en Frederick Vandenheede van Eethuis Sofré.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Verhegge en Frederick Vandenheede van Eethuis Sofré. © Anthony Statius

Frituuruitbaters Fré en Sofie bekampen ongezonde gewoontes in Da’s dikke liefde: “Ik denk dat vele Vlamingen zich in ons zullen herkennen”

DeinzeFrederick Vandenheede (43) en Sofie Verhegge (44) van frituur/eethuis Sofré in Deinze geven zichzelf binnenkort bloot in het realityprogramma ‘Da’s dikke liefde’ op Play4. Het koppel krijgt hulp van seksuologe Lotte Vanwezemael en dokter Servaas Bingé om iets te doen aan hun ongezonde levensstijl. Het tv-programma kreeg al veel kritiek omdat het enkel focust op mensen met overgewicht. “Het draait om meer dan dat cijfer op de weegschaal, ik denk dat vele Vlamingen zich in ons zullen herkennen”, zegt Sofie. 

 1. Burgemeester Jan Vermeulen slachtoffer van phishing via mail
  Deinze

  Burgemees­ter Jan Vermeulen slachtof­fer van phishing via mail

  Heel wat burgemeesters in Vlaanderen kregen de voorbije weken te maken met phishing. Ook burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) van Deinze was één van de slachtoffers. “Enkele weken geleden werden mails in mijn verstuurd naar enkele gemeenteraadsleden”, zegt Jan Vermeulen. “Ik weet al niet meer wat er exact in stond, maar het kwam erop neer dat mensen gevraagd werd om betalingen te doen. Gelukkig is er niemand op ingegaan. Ik heb ook geen klacht ingediend bij de politie. Het is ongelofelijk hoe die oplichters maar blijven proberen.”
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.