Archiefbeeld. In juni kaartten Saar Van Looveren en haar zoon Emiel Delanghe de onduidelijke verkeerssituatie in de Machelenbinnenweg aan. De fietsstraat wordt nu geschrapt.
Volledig scherm
Archiefbeeld. In juni kaartten Saar Van Looveren en haar zoon Emiel Delanghe de onduidelijke verkeerssituatie in de Machelenbinnenweg aan. De fietsstraat wordt nu geschrapt. © Anthony Statius

Fietsstraten Machelenbinnenweg en Machelenstraat alweer geschrapt

PetegemDe fietsstraten in de Machelenbinnenweg en de Machelenstraat in deelgemeente Petegem wordt alweer geschrapt. Alleen het stukje tussen de Tweebruggenlaan en de verbinding tussen de Machelenstraat en de Kortrijksesteenweg (N43) blijft behouden als fietsstraat.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Zef (41) neemt Het Koetshuis naast kasteel Ooidonk over: “Wandelaars en fietsers al welkom”
  Bachte-Maria-Leerne

  Zef (41) neemt Het Koetshuis naast kasteel Ooidonk over: “Wandelaars en fietsers al welkom”

  Het Koetshuis naast het kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) is overgenomen. Vaste waarde Rudi Siersack is met pensioen en hij gaf de fakkel door aan Zef De Meyere (41), een patissier uit Deurle, die de groothandel Patinova in Merelbeke runt. “Een grote opening zit er voorlopig niet in, maar wandelaars en fietsers kunnen hier wel al terecht voor koffie of een wafel”, zegt Zef.
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand