De leden van Fietsersbond Deinze en Nazareth gingen samen op pad.
Volledig scherm
De leden van Fietsersbond Deinze en Nazareth gingen samen op pad. © Anthony Statius

Fietsersbond Deinze en Nazareth leggen gevaren op verbindingswegen bloot: “En plots stopt het fietspad”

Deinze/NazarethDe leden van Fietsersbond Deinze en hun collega’s van de afdeling Nazareth hebben zaterdag een eerste gemeenschappelijke actie georganiseerd. Tijdens een fietstocht van Nazareth naar Deinze onderzochten ze wat de zwarte punten zijn.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).