Kurt Callens van Chloé's, Jens Engels van Hedera, Kimberley Blancke van De Schipperin en Chris Vincent van Taverne Palace.
Volledig scherm
Kurt Callens van Chloé's, Jens Engels van Hedera, Kimberley Blancke van De Schipperin en Chris Vincent van Taverne Palace. © Anthony Statius

Ex-bestuursleden Deinse Feesten zetten Café Chantant verder

Je zal het niet terugvinden in het programmaboekje van de Deinse Feesten, maar toch is er zaterdag opnieuw een editie van Café Chantant bij de horecazaken op de Markt van Deinze. Enkele ex-bestuursleden zetten de traditie verder. “Uit respect voor Reginald De Rycke, die zich altijd met hart en ziel heeft ingezet voor de feesten”, klinkt het.

 1. Van restaurant naar afhaalwinkel: Den Artiest gooit het roer om in coronatijden
  PREMIUM
  Vosselare

  Van restaurant naar afhaalwin­kel: Den Artiest gooit het roer om in coronatij­den

  Door de coronapandemie schakelen heel wat horecazaken over op takeaway. Voor de meeste ondernemers een tijdelijke reddingsboei om het hoofd boven water te houden, maar voor sommigen is het een permanente carrièreswitch. Zo ook voor Guy De Mulder (52) van Den Artiest in Vosselare (Deinze), dat tijdens de eerste lockdown transformeerde van restaurant tot ‘afhaalboutique’. “Achteraf gezien hebben we de juiste keuze gemaakt”, zegt Guy. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Sint-Vincentius: “Voorlopig 30 besmettingen, maar nog geen reden tot paniek”
  Deinze

  Corona-uit­braak in woonzorg­cen­trum Sint-Vincentius: “Voorlopig 30 besmettin­gen, maar nog geen reden tot paniek”

  Het coronavirus is het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze binnengeslopen. Alle 400 bewoners en medewerkers worden getest en ongeveer de helft van de resultaten is binnen. “We hebben 30 besmettingen, waarvan 20 bewoners, maar dat aantal kan nog oplopen. Bezoek zal in het beste geval pas vanaf maandag mogelijk zijn”, zegt directeur Ludo Timmermans.