De komst van het Europees Schutterstreffen naar Deinze werd in 2016 aangekondigd (archiefbeeld).
Volledig scherm
De komst van het Europees Schutterstreffen naar Deinze werd in 2016 aangekondigd (archiefbeeld). © Foto Anthony Statius

Europees Schutterstreffen uitgesteld naar 2022

DeinzeHet Europees Schutterstreffen (EST), dat normaal gezien op 20, 21 en 22 augustus 2021 zou plaatsvinden in Deinze, is met een jaar uitgesteld. Het evenement lokt gemiddeld 30.000 schutters uit alle uithoeken van Europa en dat is door het coronavirus niet haalbaar. De gemeenteraad moet haar goedkeuring geven over de nieuwe datum.

 1. VIBLO Leieland wint springkasteel met Wandel3Daagse
  Deinze

  VIBLO Leieland wint springkas­teel met Wandel3Daagse

  VIBLO Leieland heeft de scholenwedstrijd van de Wandel3Daagse Deinze gewonnen. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei kon iedereen opnieuw deelnemen aan het populaire wandelevenement. De organisatie motiveert ieder jaar ook de scholen om met zoveel mogelijk deelnemers mee te wandelen. “VIBLO Leieland had het hoogste aantal deelnemers en als prijs wonnen zij een springkasteel”, zegt Katrien Delanote. “Het springkasteel stond de voorbije week op het voetbalterrein achter de school en alle kinderen, van de kleuters tot de leerlingen van het zesde leerjaar, konden zich even uitleven.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.