De komst van het Europees Schutterstreffen naar Deinze werd in 2016 aangekondigd (archiefbeeld).
Volledig scherm
De komst van het Europees Schutterstreffen naar Deinze werd in 2016 aangekondigd (archiefbeeld). © Foto Anthony Statius

Europees Schutterstreffen uitgesteld naar 2022

DeinzeHet Europees Schutterstreffen (EST), dat normaal gezien op 20, 21 en 22 augustus 2021 zou plaatsvinden in Deinze, is met een jaar uitgesteld. Het evenement lokt gemiddeld 30.000 schutters uit alle uithoeken van Europa en dat is door het coronavirus niet haalbaar. De gemeenteraad moet haar goedkeuring geven over de nieuwe datum.

 1. Kinderdagverblijf De Speelboom geëvacueerd na brand: “Kinderen waren onder de indruk van de brandweer”
  Deinze

  Kinderdag­ver­blijf De Speelboom geëvacu­eerd na brand: “Kinderen waren onder de indruk van de brandweer”

  Een kokende pot vatte vrijdag vuur in kinderdagverblijf De Speelboom in Vinkt. De begeleidsters konden het vuur snel doven, maar de brandweer kwam toch ter plaatse. Eén van de begeleidsters werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht. De kinderen liepen op geen enkel moment gevaar. “Ze waren erg onder de indruk toen wij kwamen”, zegt commandant Hillert Bingé.
 2. Lara (17) is dochter van voetballer Fangio Buyse, finaliste Miss Belgium en kersvers Gentenaar: “Kans op de kroon? Ik heb alleszins de eigenschappen van een winnaar”
  Gent/Deinze

  Lara (17) is dochter van voetballer Fangio Buyse, finaliste Miss Belgium en kersvers Gentenaar: “Kans op de kroon? Ik heb alleszins de eigenschap­pen van een winnaar”

  Lara Buyse is amper 17, maar ze heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Als dochter van voormalig voetballer Fangio Buyse uit Deinze woonde ze al in Griekenland en Cyprus, en onlangs verhuisde ze naar Gent. Een paar maanden nadat ze zich kandidaat stelde voor de Miss Belgium-verkiezing. Aan het einde van het voorjaar zal ze letterlijk haar beste beentje moeten voorzetten om dat felbegeerde kroontje binnen te halen. Na haar studies hoopt ze nog een stapje verder te gaan, door dokter te worden voor Artsen zonder Grenzen.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"