Jan Vermeulen en Geert Decaluwé.
Volledig scherm
Jan Vermeulen en Geert Decaluwé. © Anthony Statius

Eretekens voor burgemeester Jan Vermeulen en eregemeenteraadslid Geert Decaluwé

Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en eregemeenteraadslid Geert Decaluwé (N-VA) hebben tijdens de  gemeenteraad van donderdag 23 mei eretekens ontvangen. Jan Vermeulen werd ridder in de kroonorde en Geert Decaluwé werd ridder in de orde van Leopold II en kreeg de Burgerlijke Medaille Eerste Klasse opgespeld.

 1. “Mijn eigen reflectie vermeed ik, maar nu kan ik weer dansen voor de spiegel”: Jinne (18) getuigt over haar eetstoornis en hoe ze er weer bovenop kwam
  PREMIUM
  Deinze

  “Mijn eigen reflectie vermeed ik, maar nu kan ik weer dansen voor de spiegel”: Jinne (18) getuigt over haar eetstoor­nis en hoe ze er weer bovenop kwam

  “Een exacte reden was er niet, ik kampte plots met enorme stress en door mijn gewicht zat ik steeds slechter in mijn vel. Dansen heeft me erdoor geholpen. En er openlijk over kunnen praten, want dat is zo belangrijk.” Aan het woord is Jinne Doens (18) uit Deinze, een van de Vlaamse jongeren die in het kader van Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van Het Laatste Nieuws, VTM, QMusic en Belfius, wil vertellen over mentale gezondheid. Jinne klauterde zelf uit een diep dal, nadat ze een zware depressie en een eetstoornis overwon.
 2. Nevele krijgt geboortebos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonkkanaal”
  Nevele

  Nevele krijgt geboorte­bos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonk­ka­naal”

  In deelgemeente Nevele (Deinze) groeit vanaf nu een geboortebos. Naast de terreinen van de voormalige voetbalclub SK Nevele langs het Schipdonkkanaal werden deze week 1.000 bomen en struiken geplant. “Hiermee is de eerste grote stap van het stedelijk bomenplan, waarbij we deze legislatuur één boom per inwoner willen planten, gezet”, zegt milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze).
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt