Eline Melsens in de snuffeltuin.
Volledig scherm
Eline Melsens in de snuffeltuin. © Anthony Statius

Eline opent snuffeltuin voor honden: “Een ontspannende ontdekkingstocht voor hond en baasje”

Astene/DrongenHondeneigenaars kunnen met hun trouwe viervoeter terecht in de snuffeltuin van Eline Melsens. De 37-jarige hondengedragsbegeleidster uit Astene (Deinze) creëerde een klein stukje paradijs, waar honden naar hartenlust kunnen ravotten, zonder gestoord te worden. 

 1. VTI-leerlingen bouwen Star Wars-ruimteschip na en het leger is geïnteresseerd: “Het ideale afscheidscadeau voor F-16-piloot”
  PREMIUM
  Deinze

  V­TI-leerlingen bouwen Star Wars-ruimte­schip na en het leger is geïnteres­seerd: “Het ideale afscheids­ca­deau voor F-16-pi­loot”

  VTI Deinze kreeg dinsdagochtend het Belgische leger op bezoek voor een wel heel speciale missie. De militairen kwamen er een ruimteschip ophalen voor het afscheidsfeest van een F-16-piloot. Geen echt ruimtetuig natuurlijk, maar wel een zes meter lange replica van een ‘TIE Interceptor’ uit de Star Wars-filmreeks. Netjes gebouwd door mechanicaleerkracht Koen Verbrugghe (53) en zijn leerlingen. “Ook onderdelen van trampolines kwamen eraan te pas.”
 2. Vaccinatiecentrum verhuist van Europahal naar voormalige showroom van Van Hulle in Galgenveldstraat
  Tielt/Dentergem/Oostrozebeke/Pittem/Meulebeke/Ruiselede/Wingene

  Vaccinatie­cen­trum verhuist van Europahal naar voormalige showroom van Van Hulle in Galgenveld­straat

  De inwoners van Tielt, Dentergem, Wingene, Ruiselede, Pittem, Oostrozebeke en Meulebeke zullen dit najaar niet naar de Europahal moeten voor hun derde prik, maar wel naar de voormalige showroom van bouwservice Van Hulle in de Galgenveldstraat 16 in Tielt. De zeven betrokken gemeentebesturen kregen maandagavond een eerste blik in de gebouwen.
 1. Robin Dossche (FC Poesele): “Voor zo’n wedstrijden doe je het als speler”
  voetbal tweede provinciale A

  Robin Dossche (FC Poesele): “Voor zo’n wedstrij­den doe je het als speler”

  FC Poesele liet leider FC Destelbergen staalhard van zijn roze wolk donderen. Boeman voor de ploeg van coach Benny Bontinck: Robin Dossche. Twee keer glipte hij door de verdediging van de Gentenaars en even vaak mocht doelman Jaron Lemey de bal uit zijn netten vissen. Dossche zag zijn ploeg pas na de rust op volle toerental komen. Maar gaf het ook toe: winnen na een achterstand doet dubbel deugd.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.