De vertegenwoordigers van de vijf projectontwikkelaars kwamen woensdag naar het terrein waar de eerste fase van de duurzame woonwijk in Astene opgestart wordt.
Volledig scherm
De vertegenwoordigers van de vijf projectontwikkelaars kwamen woensdag naar het terrein waar de eerste fase van de duurzame woonwijk in Astene opgestart wordt. © Anthony Statius

Eerste 111 woningen van duurzame wijk in Astene worden volgend jaar gebouwd

De nieuwe wijk tussen de Beekstraat en de spoorweg in Astene begint stilaan vorm te krijgen. De wegenis- en rioleringswerken zijn afgerond en in januari starten vijf projectontwikkelaars met de bouw van de eerste 111 eengezinswoningen. In totaal komen er 236 woningen en een vijftigtal appartementen op een oppervlakte van 11 hectare. “Het wordt een duurzame wijk met veel groen, een autodeelsysteem en veilige fiets- en voetgangerszones”, zegt Tom Martens van studiebureau TOPOMAR.

0 reacties

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Wintermarkt aan zaal Reigersnest
  Meigem

  Winter­markt aan zaal Reigers­nest

  De Meigaard, het feestcomité van Meigem, organiseert op zondag 11 december een wintermarkt. De kraampjes zullen opgesteld staan rond de zaal Reigersnest in de Pastoriestraat. Vanaf 14 uur kan je er terecht voor een sfeervolle markt met geschenken in een mooi decor omgeven met knapperende houtvuurtjes. Je vindt er decoratie, keramiek, houtsnijwerk, kaartjes, hoeden, kaarsen, juwelen en metaalbewerking, pannenkoeken en ander lekkers, warme en koude dranken en een springkasteel voor de kinderen. Je kan een sfeerhaard winnen van QLima ter waarde van 200 euro.
 3. Vuurwerk toegelaten in Nazareth
  Nazareth

  Vuurwerk toegelaten in Nazareth

  In Nazareth mag je op Nieuwjaar vuurwerk afsteken. Net zoals in Sint-Martens-Latem en De Pinte is volgens het GAS-regelement vuurwerk enkel toegelaten op 1 januari tussen middernacht en 00.30 uur. Dat houdt ook in dat testpijlen - voor middernacht dus - niet zijn toegelaten. Het mag ook enkel gaan om geluidsarm en dus diervriendelijk vuurwerk. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro. Volgens burgemeester Danny Claeys (CD&V) zal er niet actief gecontroleerd worden.