Charlotte van den Broeck.
Volledig scherm
Charlotte van den Broeck. © Patrick Post

Een uur cultuur brengt Charlotte Van den Broeck naar Leietheater

DeinzeVoor de interviewreeks ‘Een uur cultuur’ is dichteres Charlotte van den Broeck te gast in het Leietheater in Deinze. Daar gaat ze op zondag 5 december in gesprek met Deinzenaar Carlos Alleene.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. School verliest derde geliefd personeelslid in vijf jaar: “Marina (61) had een groot hart voor de leerlingen”
  PREMIUM
  Anzegem/Ooigem/Zarren

  School verliest derde geliefd personeels­lid in vijf jaar: “Marina (61) had een groot hart voor de leerlingen”

  Campus Sint-Vincentius van secundaire scholengroep Sint-Paulus in Anzegem is in rouw na het plotse overlijden van refterhulp Marina Byloo (61). Een mokerslag voor haar familie, maar ook voor de school, die al voor de derde keer in vijf jaar afscheid moet nemen van een personeelslid. “Het hakt er zwaar in”, zegt directeur Frederik Glorieux. “Ook de leerlingen zijn onder de indruk.”