Kimberly Van Kerkhove en medewerkster Martine in de afdeling verlichting.
Volledig scherm
Kimberly Van Kerkhove en medewerkster Martine in de afdeling verlichting. © rv

Doe-het-zelfzaak moet enkele uren na heropening alweer sluiten na klacht: “We verkopen ook verlichting en behangpapier. Dat mag blijkbaar niet”

Reikhalzend keek de familie Van Kerkhove uit naar de heropening van hun doe-het-zelfzaak in Deinze. Maar ondanks toestemming van de burgemeester, kwam er een klacht en na een tweede controle besliste de politie om de zaak na enkele uren opnieuw te sluiten. “We zijn al meer dan dertig jaar een doe-het-zelfzaak, maar we verkopen ook interieurartikelen, en dat mag blijkbaar niet”, zegt Kimberly Van Kerkhove.

 1. Huis d’Haenens leeft verder als feestzaal: “Voormalig café blijft ontmoetingsplaats voor Hansbekenaren”
  PREMIUM
  Hansbeke

  Huis d’Haenens leeft verder als feestzaal: “Voormalig café blijft ontmoe­tings­plaats voor Hansbekena­ren”

  Huis d’Haenens in Hansbeke (Deinze) krijgt een nieuwe toekomst als feestzaal. Henk De Vlieger (43), die het historische pand in 2017 kocht van de familie d’Haenens, stelt het vroegere dorpscafé open voor alle verenigingen of particulieren die er iets willen organiseren. Op dinsdagen en zondagen dat het niet verhuurd wordt, is het café weer open. “Ik ben zelf opgegroeid in een dorp en weet hoe belangrijk het is om een ontmoetingsplaats te hebben”, zegt Henk.
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).