Olivier Van De Vijver aan het binnenzwembad van de Leievilla.
Volledig scherm
Olivier Van De Vijver aan het binnenzwembad van de Leievilla. © Anthony Statius

Dit Airbnb-adresje moet je gezien hebben: Olivier (40) en Karen (30) nodigen toeristen uit in Leievilla met binnenzwembad, plezierboot en buitensauna

Astene/DeinzeOok voor een staycation mag de sky the limit zijn. In Astene (Deinze) kan je via Airbnb een vakantie boeken in de Leievilla, het huis naast het bekende restaurant Halifax, met hetzelfde magnifieke en bekroonde uitzicht op de Leie als grootste troef. “We zetten zoveel mogelijk in op het Leietoerisme”, zegt reisexpert Olivier Van De Vijver (40), die de villa aankocht met zijn partner Karen Van de Weghe (30). 

 1. Postbode Dirk (57) bouwt gigantisch middeleeuws speelkasteel voor zijn kleinkinderen: “Met roerstokjes, knopen en oude handtassen kom je al ver”
  Landegem

  Postbode Dirk (57) bouwt gigantisch middel­eeuws speelkas­teel voor zijn kleinkinde­ren: “Met roerstok­jes, knopen en oude handtassen kom je al ver”

  De titel van creatiefste grootvader mag dit jaar gerust naar Dirk Viaene uit Landegem gaan. Al meer dan een jaar bouwt hij aan een middeleeuws kasteel waar zijn kleinkinderen Théo, Nova en Kato binnenkort mee kunnen spelen. “Zo’n grote poppenhuizen zijn voor de rijke mensen, dus maak ik het zelf”, zegt Dirk, die met het project begon na een zwaar arbeidsongeval.
 2. Winnares beste Belgische praline opent chocoladeautomaat: “Ideaal voor wie plots zin heeft in pralines”
  PREMIUM
  Olsene/Zulte/Deinze

  Winnares beste Belgische praline opent chocolade­au­to­maat: “Ideaal voor wie plots zin heeft in pralines”

  Wie ’s avonds laat plots zin heeft in pralines, die kan even een doosje uit de automaat van Julicious in de Kasteelstraat in Olsene halen. Julie Vanborm (36) won in 2015 de award voor beste Belgische praline, maar in 2019 stopte ze als chocolatier. “Het begon te kriebelen om opnieuw te beginnen en via mijn automaat kan iedereen proeven van mijn creaties”, zegt Julie.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.