Zonnepanelen op het dak van Leiepoort campus Sint-Vincentius.
Volledig scherm
Zonnepanelen op het dak van Leiepoort campus Sint-Vincentius. © rv

Deinzenaren kunnen investeren in zonnedak van sporthal Sint-Vincentius

DeinzeWie geen mogelijkheid heeft om zonnepanelen te installeren, of wie gewoon wil investeren in groene energie, kan mede-eigenaar worden van het zonnedak van Leiepoort campus Sint-Vincentius. In samenwerking met de burgercoöperatie Stroomvloed werden zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de sporthal.

 1. Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”
  PREMIUM

  Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”

  Vishandel Dedeystere in de Tolpoortstraat, bekend in heel Deinze, heeft bakkerij Linda in de Dorpsstraat in Astene — één van de bekendste in de streek — gekocht. Niet om er zelf brood en dergelijke te verkopen, wel als nieuwe uitvalsbasis voor de vishandel zelf. Of dat dan ook betekent dat Dedeystere de huidige stek in het centrum zal verlaten, wil zaakvoerder Johan echter niet gezegd hebben. “We bekijken onze opties.”
  Deinze
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 2. MIJN DORP. Kunstenaar Gilbert ‘Beritos’ Vangampelaere over zijn Dentergem: “Ik kan ongelooflijk genieten van de stilte die hier heerst”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Kunstenaar Gilbert ‘Beritos’ Vangampe­lae­re over zijn Dentergem: “Ik kan ongeloof­lijk genieten van de stilte die hier heerst”

  Als kunstenaar Beritos heeft hij op veel plekken zijn stempel gedrukt. Met de creatie van een kunstwerk of gedicht. Zo brengt hij sfeer in het dorp. Er gaat dan ook geen dag voorbij of Gilbert Vangampelaere (68) is op pad in zijn Dentergem. Vaak met de fiets langs landelijke wegen, maar ook om een babbeltje te slaan met dorpsgenoten of een koffietje te drinken in Wakken. Hij geeft dan ook met plezier duiding bij zijn favoriete plekjes in Dentergem.
  Dentergem
 3. Naschoolse Kinderopvang Leiebos opent de deuren naast Palaestra: “Plaats voor 84 kinderen én lokale verenigingen”
  PREMIUM

  Naschoolse Kinderop­vang Leiebos opent de deuren naast Palaestra: “Plaats voor 84 kinderen én lokale verenigin­gen”

  Naast sportcomplex Palaestra in Petegem-aan-de-Leie kunnen vanaf maandag 84 kindjes na school terecht in Leiebos. De gloednieuwe stedelijke kinderopvang officieel werd vrijdag geopend door het stadsbestuur. “Uniek aan deze opvanglocatie is dat de ruimtes ook door verenigingen kunnen gebruikt worden”, zegt Onderwijsschepen Trees Van Hove (CD&V). Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 18 maart tussen 14 en 18 uur een kijkje nemen.
  Deinze