De Peter Benoitlaan (N466) wil de stad volgende legislatuur heraanleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Peter Benoitlaan (N466) wil de stad volgende legislatuur heraanleggen. © Anthony Statius

Deinze wil alle gewestwegen overnemen: “Logica zelve dat één bestuur bevoegd is, zo kunnen we ook sneller fietspaden aanleggen”

DeinzeDe stad Deinze wil zoveel mogelijk gewestwegen op haar grondgebied overnemen van het Vlaams Gewest. Eerder nam het stadsbestuur al de Oude Brugsepoort (N466) en de Oude Heirbaan-Westaarde (N440) over en nu staat opnieuw een groot deel van de N466 op het verlanglijstje. Ook op de grens met Sint-Martens-Latem en in het centrum van Deinze zijn er overnameplannen. Mobiliteitsschepen Bart Van Thuye pleit voor een hervorming waarbij het beheer van de wegen volledig wordt overgedragen aan de steden en gemeenten.

  1. Kinderopvang Het Knuffelnest richt zich op anderstaligen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”
    PREMIUM
    Deinze

    Kinderop­vang Het Knuffel­nest richt zich op anderstali­gen: “Terwijl mama en papa Nederlands leren, is er opvang voor de kinderen”

    Ouders die Nederlands leren in Deinze, kunnen hun kinderen toevertrouwen aan kinderopvang Het Knuffelnest. Deze opvang bevindt zich in de lokalen van speelpleinwerking Doekeewa in Brielpunt, waar ook de taallessen plaatsvinden. “Een strategische locatie, maar deze opvang is er in principe voor iedereen”, zegt schepen van Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).