Door het onzekere weer kon er nog geen luchtballon opstijgen, maar de burgmeester en het schepencollege poseerden wel al bij de ballonmand.
Volledig scherm
Door het onzekere weer kon er nog geen luchtballon opstijgen, maar de burgmeester en het schepencollege poseerden wel al bij de ballonmand. © Arne Blomme

Deinze organiseert voor de eerste keer Ballonmeeting

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Werken in Stationsstraat en Broekstraat
  Landegem

  Werken in Stations­straat en Broeks­traat

  In Landegem (Deinze) zijn vandaag werkzaamheden gestart in de Stationsstraat en de Broekstraat. Het gaat om werken aan nutsleidingen in opdracht van Fluvius. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot dinsdag 4 oktober. De aannemer start in de Stationsstraat waarbij het verkeer wordt geregeld door middel van tijdelijke verkeerslichten. Daarna wordt de Broekstraat afgesloten. Er is een wegomlegging via Heiste – Wildedreef en omgekeerd.
 3. Drie Nevelaars in canon Nederlandstalige literatuur
  Nevele

  Drie Nevelaars in canon Nederlands­ta­li­ge literatuur

  In de nieuwe canon van de Nederlandstalige literatuur prijken drie auteurs uit de regio Nevele. Cyriel Buysse staat op de 45ste plaats, Virginie Loveling op de 69ste en Erwin Mortier werd nog net als honderdste gerangschikt. Buysse en Loveling brachten een groot deel van hun jeugd door in Nevele en Erwin Mortier in Hansbeke. “Het is toch opvallend dat drie van de honderd auteurs uit het Land van Nevele komen”, zegt Stefaan De Groote van de gelijknamige heemkundige kring. Er werd ook een lijst met werken opgesteld. Voor Buysse schuift men ‘Tantes’ naar voor en bij Loveling ‘het Revolverschot’. Tweeduizend mensen werkten eraan mee. Mede-initiatiefneemster Lieke Van Deinsen van de KULeuven ziet het niet zozeer als iets dat in steen is gebeiteld, maar als een discussiestuk. Een eerdere dergelijke canon dateert van 2002.”