Fietsstraten zijn ook in Deinze aanwezig.
Volledig scherm
Fietsstraten zijn ook in Deinze aanwezig. © RV

Deinze opnieuw kandidaat als Fietsstad

De stad Deinze stelt zich opnieuw kandidaat als Fietsstad. Iedereen kan stemmen op Deinze door de fietsenquête in te vullen op www.fietsgemeente.be.

 1. Deze restaurants uit onze regio vind je in de gloednieuwe Gault&Millau gids
  Mandelstreek

  Deze restau­rants uit onze regio vind je in de gloednieu­we Gault&Millau gids

  Coronacrisis of niet, Gault&Millau hield er aan om hun nieuwe culinaire gids voor 2021 vandaag toch voor te stellen. Op die manier willen ze de sector meer dan ooit de aandacht te geven die ze verdient, en de restaurateurs en gasten een perspectief bieden op de toekomst. In de gloednieuwe gastronomische gids prijken dit jaar 16 restaurants uit de Mandelstreek. Wie wist (opnieuw) een plekje te veroveren?
 2. Nevelse glasbollen blijven voorlopig staan: “Glasophaling aan huis enkel in het oude Deinze”
  Deinze/Nevele

  Nevelse glasbollen blijven voorlopig staan: “Glasopha­ling aan huis enkel in het oude Deinze”

  De glasbollen in Nevele verdwijnen dan toch niet uit het straatbeeld. In februari beloofde het stadsbestuur nog dat ook inde Nevelse deelgemeenten het glas thuis zou worden opgehaald, net zoals dat in Deinze het geval is, maar deze gelijkschakeling komt er niet. “Vanaf 2022 wil ik een gelijkschakeling tussen Deinze en Nevele: ofwel overal glasbollen, ofwel overal ophaling aan huis", zegt milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze).
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Zef (41) neemt Het Koetshuis naast kasteel Ooidonk over: “Wandelaars en fietsers al welkom”
  Bachte-Maria-Leerne

  Zef (41) neemt Het Koetshuis naast kasteel Ooidonk over: “Wandelaars en fietsers al welkom”

  Het Koetshuis naast het kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) is overgenomen. Vaste waarde Rudi Siersack is met pensioen en hij gaf de fakkel door aan Zef De Meyere (41), een patissier uit Deurle, die de groothandel Patinova in Merelbeke runt. “Een grote opening zit er voorlopig niet in, maar wandelaars en fietsers kunnen hier wel al terecht voor koffie of een wafel”, zegt Zef.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas