De lobbycampagne werd in gang gestoken in de kerk van Wontergem, het geboortedorp van Tourwinnaar Lucien Buysse.
Volledig scherm
De lobbycampagne werd in gang gestoken in de kerk van Wontergem, het geboortedorp van Tourwinnaar Lucien Buysse. © Anthony Statius

Deinze en Erpe-Mere willen Luciens eren met doortocht Tour de France in 2026

Deinze en Erpe-Mere slaan de handen in elkaar om in 2026 de Tour de France binnen te halen. In 2026 zal het exact een eeuw geleden zijn dat Wontergemnaar Lucien Buysse de Tour won. Het is dan ook vijftig jaar geleden dat Lucien Van Impe als laatste Belg de Tour won. Burgemeesters Jan Vermeulen (CD&V) en Hugo De Waele (CD&V) zijn gestart met een lobbycampagne. 

1 reactie

 • Sabrina Raes

  2 jaar geleden
  Waarom erpe-mere?? Lucien Van impe woont er niet eens en tegen 2026 zal de broer er ook geen graantje meer van meepikken in zijn cafe....en ook niemand van die generatie dan zal Lucien nog kennen.......die overwinning en al de heisa er rond op sterven na dood.
 1. Na meer dan halve eeuw verhuist De Schipperin één deur verder: “Meer plaats aan het raam en veel meer keuze op de kaart”
  PREMIUM

  Na meer dan halve eeuw verhuist De Schipperin één deur verder: “Meer plaats aan het raam en veel meer keuze op de kaart”

  De bekende brasserie/tearoom De Schipperin op de Markt in Deinze is verhuisd. Kimberley Blancke (40) en haar team verwelkomen hun klanten vanaf volgende week in hun gloednieuwe zaak, pal naast het oude pand waar De Schipperin ooit begon als bar voor de rijke elite van de Leiestad. “Hier hebben we eindelijk ruimte om ontbijtbuffetten te serveren”, zegt Kimberley.