Benjamin Van Cauwenberghe is klaar om opnieuw te vertrekken.
Volledig scherm
Benjamin Van Cauwenberghe is klaar om opnieuw te vertrekken. © Anthony Statius

Deinse vrijwilligers zoeken opnieuw voedingswaren voor slachtoffers waterramp

DeinzeDeinzenaar Benjamin Van Cauwenberghe (44) is nog maar net terug van Pepinster, maar zaterdag rijdt hij opnieuw met een vrachtwagen vol hulpgoederen naar de door de overstromingen getroffen gebieden. Vrijdagavond kan iedereen voedingswaren en drinkbaar water komen leveren in de Kapellestraat 62 in Astene.

 1. Paardenfestival in De Brielmeersen
  Deinze

  Paardenfes­ti­val in De Brielmeer­sen

  Paardenliefhebbers moeten op zondag 2 oktober in recreatiedomein De Brielmeersen in Deinze zijn. Samen met de stad Deinze, Pakov en Il Mondo organiseert de provincie Oost-Vlaanderen een groot paardenfestival. Van 9 tot 15 uur is er de provinciale prijskamp trekpaarden met als hoogtepunten de Grote Prijs Stad Deinze en de Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen waarbij je ook de oud-kampioenen kan bewonderen. Deze prijskamp wordt afgesloten met de traditionele parade door de fokkers. Voor de kinderen is er van 14 tot 17 uur animatie, waaronder ritjes met paarden en pony’s, paarden verzorgen, huifkarritten en een springkasteel. Wie met de auto komt, parkeert het best op de parking Brielpoort of op de parking van KMSK Deinze. De parking bij de jachthaven is op 2 oktober gereserveerd voor de deelnemers aan de prijskamp.
 2. Van een binnenspeeltuin tot ‘glow in the dark’-minigolf: 7 leuke binnenactiviteiten met het gezin in het Meetjesland en Deinze
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van een binnen­speel­tuin tot ‘glow in the dark’-minigolf: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten met het gezin in het Meetjes­land en Deinze

  De herfst is officieel begonnen, dat merk je ook aan het weer. Ook dit weekend wordt er heel wat regen voorspeld. Geen idee wat je dan een heel weekend kan doen met de kinderen? Geen paniek! Wij zochten de zeven leukste binnenactiviteiten in het Meetjesland en Deinze voor je op. Van een binnenspeeltuin in Deinze tot ‘glow in the dark’-minigolf in Lievegem: ontdek hier onze tips om de regen even te vergeten.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.