Het stadsbestuur van Deinze met Milana, een van de fietskoeriers van Domino's Pizza Deinze, die investeerde in twee transportfietsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadsbestuur van Deinze met Milana, een van de fietskoeriers van Domino's Pizza Deinze, die investeerde in twee transportfietsen. © Anthony Statius

Deinse ondernemers krijgen subsidie voor duurzame fiets of bromfiets, maar dat hoeft niet bij een lokale handelaar te zijn

DeinzeOndernemers uit Deinze kunnen een subsidie van 2.000 euro krijgen voor de aankoop van een duurzame transportfiets of -bromfiets. Hiermee wil de stad haar imago van fietsstad in de verf zetten en vervuilende bromfietsen uit het straatbeeld halen. Oppositiepartij N-VA wil ondernemers ook verplichten de fiets bij een lokale handelaar te kopen, maar daar ging de meerderheid niet op in. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”
  PREMIUM

  Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”

  Vishandel Dedeystere in de Tolpoortstraat, bekend in heel Deinze, heeft bakkerij Linda in de Dorpsstraat in Astene — één van de bekendste in de streek — gekocht. Niet om er zelf brood en dergelijke te verkopen, wel als nieuwe uitvalsbasis voor de vishandel zelf. Of dat dan ook betekent dat Dedeystere de huidige stek in het centrum zal verlaten, wil zaakvoerder Johan echter niet gezegd hebben. “We bekijken onze opties.”
  Deinze