De Deinse brandweer met schepenen Conny De Spiegelaere en Marleen Vanlerberghe.
Volledig scherm
De Deinse brandweer met schepenen Conny De Spiegelaere en Marleen Vanlerberghe. © rv

Deinse brandweer schenkt ontbijtmanden aan kwetsbare gezinnen

DeinzeDe vzw Vriendenkring Brandweer Post Deinze laat iedereen meegenieten van haar ontbijtactie. Dankzij de gift van een gulle schenker kunnen de brandweermannen dertig ontbijtmanden schenken aan kwetsbare gezinnen. 

 1. Beperkte hinder bij nieuwe circulatie stationsbuurt
  Deinze

  Beperkte hinder bij nieuwe circulatie stations­buurt

  De verkeershinder aan de nieuwe verkeerssituatie aan het station van Deinze bleef maandagochtend beperkt. Vanaf vandaag geldt in het stuk Tolpoortstraat tussen het kruispunt ‘de knok’ en de Ommegangstraat – de vroegere Stationsstraat – eenrichtingsverkeer. Wie uit de Gaversesteenweg komt, kan nu enkel via de Georges Martensstraat naar de gewestweg N43 rijden. De politie vatte vanaf 7.30 uur uur post ter hoogte van het voormalige café James, om te verhinderen dat ongeduldige chauffeurs toch de Tolpoortstraat zouden inrijden. Of de doorstroming ook tijdens de avondspits vlot zal verlopen, valt nog af te wachten.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.