Enkele leerlingen van De Veerboot met directrice Michèle Deconinck en meester Richard Papens in de 'chillhoek', met op de achtergrond de buitenklas.
Volledig scherm
Enkele leerlingen van De Veerboot met directrice Michèle Deconinck en meester Richard Papens in de 'chillhoek', met op de achtergrond de buitenklas. © Anthony Statius

De leukste speelplaats van de stad: De Veerboot opent buitenklas en ‘chillhoek’

Astene/DeinzeDe leerlingen van de buitengewone basisschool De Veerboot in Astene (Deinze) hebben sinds kort de leukste speelplaats van de stad. Er werden onder andere een buitenklas, een wilgenhut, tipi’s en een chillplek gebouwd. Vrijdag werd de vernieuwde speeltuin officieel ingehuldigd.

  1. Hansbekenaren vrezen ‘Berlijnse muur’ in hun dorp: “Geluidsmuren langs spoorweg moeten lager of doorzichtig zijn”
    PREMIUM
    Hansbeke

    Hansbekena­ren vrezen ‘Berlijnse muur’ in hun dorp: “Geluidsmu­ren langs spoorweg moeten lager of doorzich­tig zijn”

    De geplande geluidsmuren langs de spoorweg in het dorpscentrum van Hansbeke (Deinze) blijven de gemoederen beroeren. Met de campagne ‘Hansbekenaren zien elkaar graag…’ vraagt de lokale Dorpsraad Afrit 12 nieuw overleg met de stad en Infrabel. “Met wanden van 2,4 meter hoog vrezen we een Berlijnse muur die onze historische dorpskern in twee snijdt”, zegt woordvoerder Miguel Berteloot. De stad Deinze vraagt aan Infrabel of er een alternatief mogelijk is.