Jeroen Kemel met schepenen Marleen Vanlerberghe en Trees Van Hove.
Volledig scherm
Jeroen Kemel met schepenen Marleen Vanlerberghe en Trees Van Hove. © Anthony Statius

De Katrol Deinze schakelt studenten en vrijwilligers in voor gezinsbegeleiding

DeinzeDe stad Deinze schakelt hogeschoolstudenten en vrijwilligers in om de leerachterstand bij kinderen uit kwetsbare gezinnen weg te werken. Hiervoor wordt De Katrol opgericht, dat voor studie- en gezinsondersteuning aan huis zal zorgen. Al start men door het coronavirus voorlopig alleen met digitale begeleiding.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Pottenbakker Paul (68) draait vogelhuisjes om lockdown te overbruggen: “Geen steun voor ambachtslui, dus zoek ik andere manieren om een inkomen te hebben”
  PREMIUM
  Meigem/Deinze

  Pottenbak­ker Paul (68) draait vogelhuis­jes om lockdown te overbrug­gen: “Geen steun voor ambachts­lui, dus zoek ik andere manieren om een inkomen te hebben”

  Ook ambachtslui hebben te lijden onder de coronacrisis. Vraag maar aan pottenbakker Paul Van Gompel (68) uit Meigem (Deinze). Hij moest zijn pottenbakkerij/koffiehuis ‘t Hoveke sluiten en ook workshops pottenbakken zijn voor onbepaalde tijd afgelast. “Om toch iets van inkomen te hebben én omdat ik een groot hart voor dieren heb, ben ik gestart met het draaien van vogelhuisjes. Een ideaal kerstgeschenk”, zegt Paul.
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot