De ballon in Astene wordt afgebroken.
Volledig scherm
De ballon in Astene wordt afgebroken. © Anthony Statius

De ‘ballon’ in Astene gaat tegen de vlakte

AsteneHet overdekte sportterrein in Astene-centrum, beter gekend als de ‘ballon’, wordt op dit moment afgebroken. De ballon bepaalde jarenlang mee het uitzicht in het centrum van het dorp en maakt nu plaats voor andere opportuniteiten.

 1. Deinze voert zone 30 in tientallen straten in, oppositie mist draagvlak
  PREMIUM
  Deinze

  Deinze voert zone 30 in tientallen straten in, oppositie mist draagvlak

  Het stadsbestuur van Deinze voert in tientallen straten in alle deelgemeenten zone 30 in. Dit werd beslist op de gemeenteraad van donderdag 27 januari. De oppositiepartijen kaarten het gebrek aan inspraak van de burgers aan, maar het stadsbestuur vindt dat het belang van de verkeersveiligheid de beslissing zonder participatie rechtvaardigt. Hieronder vind je een overzicht van de straten waar de snelheid wordt aangepast.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.