David zal in 2025 de eerste ruimtetoerist van ons land worden.
Volledig scherm
PREMIUM
David zal in 2025 de eerste ruimtetoerist van ons land worden. © Space Perspective

David (50) boekt ballonvaart naar de ruimte: “Niet goedkoop, maar geen seconde getwijfeld”

Met David Laurier is de eerste ruimtetoerist van ons land bekend. De Deinzenaar kocht een peperduur ticket voor één van de vluchten van het Amerikaanse bedrijf Space Perspective, dat vanaf 2024 met een ruimteballon op meer dan 30 kilometer boven het aardoppervlak wil zweven. De ondernemer uit Deinze wordt daarmee de derde Belg — na astronauten Frank De Winne en Dirk Frimout — die zo hoog boven onze aardbol zal vliegen.

 1. Van een binnenspeeltuin tot ‘glow in the dark’-minigolf: 7 leuke binnenactiviteiten met het gezin in het Meetjesland en Deinze
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van een binnen­speel­tuin tot ‘glow in the dark’-minigolf: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten met het gezin in het Meetjes­land en Deinze

  De herfst is officieel begonnen, dat merk je ook aan het weer. Ook dit weekend wordt er heel wat regen voorspeld. Geen idee wat je dan een heel weekend kan doen met de kinderen? Geen paniek! Wij zochten de zeven leukste binnenactiviteiten in het Meetjesland en Deinze voor je op. Van een binnenspeeltuin in Deinze tot ‘glow in the dark’-minigolf in Lievegem: ontdek hier onze tips om de regen even te vergeten.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.