Cultuurdebat over fusie

 1. Voorlopig geen tweede vaccinatiecentrum: "Capaciteit en snelheid in Ten Bosse worden opgedreven"
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

  Voorlopig geen tweede vaccinatie­cen­trum: "Capaciteit en snelheid in Ten Bosse worden opgedreven"

  Er komt voorlopig geen tweede vaccinatiecentrum voor de inwoners van Deinze, Zulte, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth. Het aantal shiften en de snelheid van vaccineren in het bestaande centrum in kasteel Ten Bosse/D’Hulhaege in Deinze wordt wel opgedreven. Er wordt ook nagedacht over onder andere een fast line voor jongeren.
 2. INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoorstelling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbestuurder geworden”
  PREMIUM
  Deinze/Merelbeke

  INTERVIEW. Komiek Han ‘Solo’ Coucke (46) keert terug naar ‘zijn’ Deinze met toneelvoor­stel­ling Vos: “Het had geen haar gescheeld of ik was treinbe­stuur­der geworden”

  Niemand die zo West-Vlaams klinkt als... Oost-Vlaming Han Coucke (46). De komiek groeide op in Deinze en bouwde een carrière uit in de stand-upcomedy. Ondanks slechte coronacijfers staat zijn agenda vol: schrijven aan een fictiereeks met Sebastien Dewaele, midden 2022 een voorstelling in het Leietheater én een tournee met Han Solo, zijn bekende typetje. “In het VTI kreeg ik op dag één al klappen. Dus besloot ik op dag twee een grote mond op te zetten. Daar was mijn alter ego eigenlijk al geboren.”
 1. Tess Minnens (29) zwaait af als nationaal voorzitter Jong Vld: “Nu richt ik mijn pijlen volledig op Deinze”
  PREMIUM
  Deinze

  Tess Minnens (29) zwaait af als nationaal voorzitter Jong Vld: “Nu richt ik mijn pijlen volledig op Deinze”

  Tess Minnens uit Deinze zwaait af als voorzitter van Jong Vld. Twee jaar lang was ze de stem van alle liberale jongeren in Vlaanderen en zondagavond geeft ze de fakkel door. We blikken nog eens terug op haar parcours, waarbij Tess zich vaak kritisch opstelde tegenover de nationale politiek, inclusief haar eigen partij. “Voor het liberale gedachtegoed is de coronacrisis geen cadeau geweest”, zegt Tess.