Het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze.
Volledig scherm
Het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze. © Anthony Statius

Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Sint-Vincentius: “Voorlopig 30 besmettingen, maar nog geen reden tot paniek”

DeinzeHet coronavirus is het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Deinze binnengeslopen. Alle 400 bewoners en medewerkers worden getest en ongeveer de helft van de resultaten is binnen. “We hebben 30 besmettingen, waarvan 20 bewoners, maar dat aantal kan nog oplopen. Bezoek zal in het beste geval pas vanaf maandag mogelijk zijn”, zegt directeur Ludo Timmermans.

 1. Nevele krijgt geboortebos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonkkanaal”
  Nevele

  Nevele krijgt geboorte­bos: “1.000 extra bomen en struiken langs het Schipdonk­ka­naal”

  In deelgemeente Nevele (Deinze) groeit vanaf nu een geboortebos. Naast de terreinen van de voormalige voetbalclub SK Nevele langs het Schipdonkkanaal werden deze week 1.000 bomen en struiken geplant. “Hiermee is de eerste grote stap van het stedelijk bomenplan, waarbij we deze legislatuur één boom per inwoner willen planten, gezet”, zegt milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze).
 2. Deze restaurants uit onze regio vind je in de gloednieuwe Gault&Millau gids
  Mandelstreek

  Deze restau­rants uit onze regio vind je in de gloednieu­we Gault&Millau gids

  Coronacrisis of niet, Gault&Millau hield er aan om hun nieuwe culinaire gids voor 2021 vandaag toch voor te stellen. Op die manier willen ze de sector meer dan ooit de aandacht te geven die ze verdient, en de restaurateurs en gasten een perspectief bieden op de toekomst. In de gloednieuwe gastronomische gids prijken dit jaar 16 restaurants uit de Mandelstreek. Wie wist (opnieuw) een plekje te veroveren?
 3. “Ik besef nu dat ik verslaafd ben aan het podium. Afkicken is bikkelhard”: showbizz op z’n gat, maar toch nieuwe single voor Filip D’haeze
  PREMIUM
  Waarschoot/Eeklo

  “Ik besef nu dat ik verslaafd ben aan het podium. Afkicken is bikkelhard”: showbizz op z’n gat, maar toch nieuwe single voor Filip D’haeze

  De showbizz ligt door de lockdown volledig op z’n gat, maar zanger en Ment TV-presentator Filip D’haeze (47) weigert stil te zitten. De man die geboren werd in Eeklo en opgroeide in Waarschoot gooit een cover van Angels van Robbie Williams op de feesttafels. “Ik durf toegeven dat ik in de put gezeten heb. Maar ik moet verder. Wanneer organisatoren binnenkort terug beginnen te boeken, zullen ze eerst denken aan artiesten die ze ook in deze lockdown zien passeren”, meent Filip. Wij gingen bij hem op de koffie.
 1. Onze toppers houden stand in Gault&Millau: “Mooie scores zijn leuk, maar nu is het vooral belangrijk om je zaak gezond te houden”
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Onze toppers houden stand in Gault&Millau: “Mooie scores zijn leuk, maar nu is het vooral belangrijk om je zaak gezond te houden”

  De toprestaurants uit het Meetjesland en de regio Deinze houden in dit coronajaar allemaal stand in de eetgids Gault&Millau. ’t Aards Paradijs uit Merendree behaalt met 16 op 20 de hoogste score. In het Meetjesland blijft ’t Vijfde Seizoen uit Aalter met 15 op 20 de nummer 1. Ook Bistro Julien uit Lievegem krijgt een podiumplaats. “Mooie scores zijn leuk, maar in dit jaar is het vooral belangrijk om je zaak gezond te kunnen houden”, zegt Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen. Ontdek hier alle restaurants uit je buurt.
 2. Superette Miki krijgt tweede leven, maar wel in een podcast: “Nostalgie met kleine en grote verhalen uit ons dorp”
  PREMIUM
  Zomergem

  Superette Miki krijgt tweede leven, maar wel in een podcast: “Nostalgie met kleine en grote verhalen uit ons dorp”

  Superette Miki in de Dreef in Zomergem krijgt een tweede leven. De bekende buurtwinkel die op 30 juni van dit jaar de deuren sloot, heropent niet, maar er komt wel een podcast die dezelfde naam zal dragen. Man achter het project is Ronny Vermeire (42). De vorige uitbaters Romain en Dominique zijn trots op de naam. “Zo blijft de Miki toch een beetje verder bestaan”, klinkt het.
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel