Beeld ter illustratie. De politie kon de chauffeur opsporen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De politie kon de chauffeur opsporen. © Wouter Spillebeen

Chauffeur rijdt fietser aan en slaat op de vlucht

Op de Leernsesteenweg in Deinze is donderdagavond rond 19 uur een 64-jarige fietser omver gereden door een 43-jarige bestuurster van een personenwagen. De vrouw sloeg na het ongeval op de vlucht.

0 reacties

 1. ‘Tes wijs in Deinze’: muurschildering aan spoorwegviaduct afgewerkt
  Deinze

  ‘Tes wijs in Deinze’: muurschil­de­ring aan spoorwegvi­a­duct afgewerkt

  Wandelen, fietsen of met de auto passeren onder het spoorwegviaduct aan het station van Deinze is vanaf nu een pak aangenamer. Over de volledige lengte van de 33 meter lange muur prijkt een muurschildering van kunstenares Katrijn Vanaelst, die in opdracht van de stad haar creativiteit de vrije loop liet om enkele speelse taferelen tot een kleurrijk geheel te verweven. We zien spelende kinderen, zwevende fietsen en guitige kippenkoppen die uit een oude stadskaart van de Leiestad springen. ‘Tes wijs in Deinze’, zegt het opschrift. Een duidelijke boodschap aan wie de stad binnenkomt via de stationsbuurt.
 2. Stad koopt grond aan Veerstraat voor evenementenweide
  Sint-Martens-Leerne

  Stad koopt grond aan Veerstraat voor evenemen­ten­wei­de

  De stad Deinze wil een stuk grond in Sint-Martens-Leerne kopen om er een evenementenweide van te maken. Het gaat om een perceel met een oppervlakte van 2.767 vierkante meter, gelegen tussen de Veerstraat en de Burgemeester Van Crombrugghelaan. “Op deze weide worden de Leernse Feesten georganiseerd en het is cruciaal dat de festiviteiten daar kunnen blijven plaatsvinden. De aankoop biedt ons heel wat mogelijkheden, bijvoorbeeld om er een buurtpark aan te leggen", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). De aankoop ligt ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad op dinsdag 24 mei.
 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.