Canteclaerstoet lokt 30.000 toeschouwers voor kleurrijk volksfeest: “We hebben Deinze op de kaart gezet als stoetenstad”

DeinzeDe kippenstad was zondag in de ban van de haan Canteclaer. Zo’n 30.000 toeschouwers stonden al van ‘s middags langs het parcours om de kleurrijke parade van reuzen, figuranten, praalwagens, muzikanten en dieren te spotten. Stoetenbouwer Karen Steyaert, die de 25ste Stoet van Canteclaer voor haar rekening nam, is tevreden. “Een echte Deinzenaar zou toch minstens één keer moeten meelopen.” Hieronder enkele sfeerbeelden.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Leerlingen Sint-Hendrik oefenen acts in echte circustent
  Petegem-aan-de-Leie

  Leerlingen Sint-Hen­drik oefenen acts in echte circustent

  Het ene schoolfeest is het andere niet. In basisschool Sint-Hendrik in Petegem-aan-de-Leie (Deinze) schakelde men de hulp in van Circus Picolini om er een onvergetelijk feest van te maken. “De leerkrachten hebben de tent zondag opgezet op de speelplaats en alle 420 leerlingen mogen er deze week hun acts oefenen”, zegt directrice Veronique Mesure. “We hebben kleine clowns, leeuwen en acrobaten en ze krijgen tips van de medewerkers van Picolini. De voorstellingen vinden plaats op vrijdag om 16 en 19 uur en op zaterdag om 11 en 15 uur. De tent biedt plaats aan zo’n 400 toeschouwers.”