Het Martinuspark aan de Leie met links de appartementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Martinuspark aan de Leie met links de appartementen. © Anthony Statius

Buurtbewoners ongerust over plannen Martinuspark en speelplein aan Brielpoort: “Het park mag geen pretpark worden”

DeinzeDe plannen van de stad Deinze om van het Martinuspark een ligweide te maken en om aan de parking van de Brielpoort een speelplein te voorzien, vallen niet bij iedereen in goede aarde. Heel wat bewoners van het appartementsgebouw in de Louis Dhontstraat vrezen voor overlast. “Ik heb hier een appartement gekocht voor de rust, maar die zal er niet meer zijn”, zegt Rita Desmul.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.