Pascal Clarysse.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Clarysse. © Anthony Statius

Busje komt... nooit meer. Na 20 jaar geraakt Pascal (41) niet meer op zijn werk: “En door mijn beperking kan ik zelf niet rijden”

DeinzeAl twintig jaar werkt Pascal Clarysse uit Landegem halftijds in een maatwerkbedrijf in Drongen. Door een motorische beperking geraakt hij er niet op eigen houtje, maar tot nu toe kon hij rekenen op gratis busvervoer van zijn werkgever. Die bus wordt echter afgeschaft en dus zoekt Pascal alternatieven. “Het zou jammer zijn mocht ik mijn job verliezen omdat ik er niet geraak”, zegt Pascal.

  1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.