Het ongeval gebeurde in de Doornbosstraat in Nevele
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde in de Doornbosstraat in Nevele © rv

Bromfietsster (30) wordt aangereden en dader pleegt vluchtmisdrijf

DeinzeEen 30-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een vluchtmisdrijf. 

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-partner slachtoffer niet mals voor thuisverpleegster na dodelijk ongeval
  PREMIUM
  Wielsbeke/Oostrozebeke/Machelen-aan-de-Leie

  “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-part­ner slachtof­fer niet mals voor thuisver­pleeg­ster na dodelijk ongeval

  “Je hebt veel geluk gehad dat je niet meteen de cel in bent gevlogen. Ik walg van zo’n ongevallen.” De openbare aanklager was donderdag op de politierechtbank in Kortrijk niet mals voor een 27-jarige thuisverpleegster uit Wielsbeke die op 5 mei 2020 langs de N357 in Wielsbeke fietser Peter Martens (42) uit Machelen-aan-de-Leie doodreed en daarna gewoon verder reed. Ze bleek ook aan het sms’en achter het stuur en had te veel gedronken.
 1. Indoorsport mag, zucht van opluchting bij clubs: “Ervoor zorgen dat het lichaam niet in sluimerstand gaat”
  Basketbal

  Indoor­sport mag, zucht van opluchting bij clubs: “Ervoor zorgen dat het lichaam niet in sluimers­tand gaat”

  Het advies van de experten van de GEMS om indoorsporten voor enkele weken te verbieden, werd zowel door de Federale als de Vlaamse regering niet gevolgd. Benieuwd naar de positieve gevolgen van deze beslissing, gingen wij eens praten met Kris Van Erum, Covid-coördinator bij tweedeklasser LDP Donza en Adriaan Schets, physical coach van eersteklasser Okapi Aalst.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Oude stadhuis van Deinze wordt testcentrum: “Huisartsen, apothekers en ziekenhuizen overbevraagd, dus nood aan extra locatie”
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

  Oude stadhuis van Deinze wordt testcen­trum: “Huisartsen, apothekers en ziekenhui­zen overbe­vraagd, dus nood aan extra locatie”

  Het oude stadhuis op de Markt van Deinze wordt opnieuw ingericht als testcentrum. Houders van een ‘Covid-19 Test Prescription Code’ of CTPC-code, ongeacht of ze in Deinze wonen, kunnen er vanaf maandag terecht om zich te laten testen op een eventuele besmetting met het coronavirus. “Een extra testcentrum is nodig om de druk op de andere testlocaties te verminderen”, zegt Johan Matthijs.