Brandweerman Simon Naert van de Aalterse brandweerpost spuit poeder in een wespennest dat in de dakgoot zat van een gezin in Houtem.
Volledig scherm
Brandweerman Simon Naert van de Aalterse brandweerpost spuit poeder in een wespennest dat in de dakgoot zat van een gezin in Houtem. © Foto JVK

Brandweer heeft handen vol met wespen

MEETJESLAND/DEINZEDe brandweerposten uit de regio hebben dezer dagen de handen vol met het verdelgen van wespennesten. In de zone Meetjesland ligt het aantal aanvragen aanzienlijk hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. "De zachte winter en het aanhoudende warme weer spelen daar zeker een rol in", klinkt het bij de pompiers. "Wellicht zal die trend zich nog de hele maand doorzetten."

 1. 8 tips voor een verkoelende wandeling in Meetjesland en streek rond Deinze: van grootste bos van Oost-Vlaanderen tot het leven van Luc De Vos
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  8 tips voor een verkoelen­de wandeling in Meetjes­land en streek rond Deinze: van grootste bos van Oost-Vlaanderen tot het leven van Luc De Vos

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Ook in het Meetjesland en de streek rond Deinze zijn er mooie pareltjes die je met de wandelschoenen kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het noordwesten van Oost-Vlaanderen je hart kan ophalen, en brengen je onder andere naar Sint-Laureins, Evergem, Deinze, Zelzate, Aalter en Lievegem. Ontdek het hier en laat je inspireren.
 1. Nicolas (35) geeft tips aan ouders van moeilijke slapers: “Geen van onze drie kinderen sliep door. Er waren nachten dat we zeven keer moesten opstaan”
  PREMIUM
  Deinze

  Nicolas (35) geeft tips aan ouders van moeilijke slapers: “Geen van onze drie kinderen sliep door. Er waren nachten dat we zeven keer moesten opstaan”

  Tot zeven keer opstaan om een huilende baby te troosten, voor Nicolas Duchatelet uit Deinze was het jarenlang dagelijkse kost. Zijn drie kinderen Miel (7), Olivia (6) en Rosanne (3) sliepen de eerste jaren niet door en als slaapcoach wil hij nu jonge ouders, die hunkeren naar een beetje nachtrust, helpen. “Mijn toptip? Hou de ‘wakkertijden’ van je kinderen in de gaten.”
 2. Natasja De Vos (30) kiest voor gezin en stopt als schepen: “Combinatie weegt te zwaar en daar wordt niemand beter van”
  PREMIUM
  Zulte

  Natasja De Vos (30) kiest voor gezin en stopt als schepen: “Combinatie weegt te zwaar en daar wordt niemand beter van”

  Amper een jaar nadat ze schepen werd in Zulte gooit Natasja De Vos (Open Zulte) de handdoek al weer in de ring. De jonge politica (30) is ook mama van een dochtertje van 1 jaar, en die combinatie valt te zwaar. Fauve Tack (28) wordt de nieuwe schepen. “Ik wou mij honderd procent geven aan de politiek, maar dan had ik het gevoel onvoldoende mama en partner te zijn”, zegt Natasja.