Burgemeester Jan Vermeulen, graaf Henry t' Kint de Roodenbeke, stoetenbouwer Karen Steyaert en Danny De Vetter van de schuttersgilde bij de reus Juan II van Leerne.
Volledig scherm
Burgemeester Jan Vermeulen, graaf Henry t' Kint de Roodenbeke, stoetenbouwer Karen Steyaert en Danny De Vetter van de schuttersgilde bij de reus Juan II van Leerne. © Anthony Statius


Reus Juan II van Leerne krijgt burgemeester en graaf als peter

DeinzeDe nieuwe reus Juan II van Leerne werd vrijdag officieel gedoopt in het mudel in Deinze. De Koninklijke en Graaflijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan ‘De Eendracht van Ooidonk’, die de reus lieten bouwen in het kader van het Europees Schutterstreffen, stelden burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en graaf Henri t’ Kint de Roodenbeke aan als peter van de reus.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.