De Bloedprocessie vorig jaar. Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet.
Volledig scherm
De Bloedprocessie vorig jaar. Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet. © Foto Anthony Statius

Bloedprocessie straks werelderfgoed?

MEIGEMCultuurschepen Rutger De Reu (CD&V) wil de Heilig Bloedprocessie van Meigem door Unesco laten erkennen als immaterieel werelderfgoed. De religieuze stoet trekt nu zondag voor de 74ste keer door het kleine dorp bij Deinze en wil zich nu meten met zijn grote broer Brugge, die in 2009 werd erkend. "Een ambitieus plan, maar er is kans op slagen", zegt De Reu.

 1. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 2. AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadrukte op gang: “Verdubbeling in tien dagen, dus moeten we oppassen”
  PREMIUM
  Meetjesland

  AZ Alma bleef lang gespaard, maar nu komt ook daar coronadruk­te op gang: “Verdubbe­ling in tien dagen, dus moeten we oppassen”

  De coronadrukte laat zich nu ook voelen in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland. Maandagmiddag waren daar 21 coronapatiënten opgenomen. In vergelijking met andere ziekenhuizen valt dat aantal mee, maar het is toch een verdubbeling van het cijfer tien dagen geleden. “We zijn lang gespaard gebleven, maar de stijging zet zich nu ook bij ons door. Voorzichtigheid is geboden”, klinkt het in het ziekenhuis.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is