De Bloedprocessie vorig jaar. Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet.
Volledig scherm
De Bloedprocessie vorig jaar. Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet. © Foto Anthony Statius

Bloedprocessie straks werelderfgoed?

MEIGEMCultuurschepen Rutger De Reu (CD&V) wil de Heilig Bloedprocessie van Meigem door Unesco laten erkennen als immaterieel werelderfgoed. De religieuze stoet trekt nu zondag voor de 74ste keer door het kleine dorp bij Deinze en wil zich nu meten met zijn grote broer Brugge, die in 2009 werd erkend. "Een ambitieus plan, maar er is kans op slagen", zegt De Reu.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).