De Bloedprocessie vorig jaar. Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet.
Volledig scherm
De Bloedprocessie vorig jaar. Traditioneel stappen heel wat inwoners mee in de stoet. © Foto Anthony Statius

Bloedprocessie straks werelderfgoed?

MEIGEMCultuurschepen Rutger De Reu (CD&V) wil de Heilig Bloedprocessie van Meigem door Unesco laten erkennen als immaterieel werelderfgoed. De religieuze stoet trekt nu zondag voor de 74ste keer door het kleine dorp bij Deinze en wil zich nu meten met zijn grote broer Brugge, die in 2009 werd erkend. "Een ambitieus plan, maar er is kans op slagen", zegt De Reu.

 1. Werken in Stationsstraat en Broekstraat
  Landegem

  Werken in Stations­straat en Broeks­traat

  In Landegem (Deinze) zijn vandaag werkzaamheden gestart in de Stationsstraat en de Broekstraat. Het gaat om werken aan nutsleidingen in opdracht van Fluvius. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot dinsdag 4 oktober. De aannemer start in de Stationsstraat waarbij het verkeer wordt geregeld door middel van tijdelijke verkeerslichten. Daarna wordt de Broekstraat afgesloten. Er is een wegomlegging via Heiste – Wildedreef en omgekeerd.
 2. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Voorlopig geen drankjes in Leietheater, dus moeten bezoekers aan de deur drinken: “Pijnlijke situatie, maar we kunnen niet anders”
  PREMIUM
  Deinze

  Voorlopig geen drankjes in Leiethea­ter, dus moeten bezoekers aan de deur drinken: “Pijnlijke situatie, maar we kunnen niet anders”

  Een absurd staaltje theater aan het cultuurcentrum van Deinze. Bezoekers die naar de voorstelling VOS in het Leietheater komen kijken, moeten in de pauze hun drankje buiten nuttigen. Theaterbar Studio is gesloten, maar de concessie werd nog niet stopgezet. Aangezien de ruime foyer van het cultuurcentrum ook in de concessie van Studio zit, kan de stad er ook geen drankjes serveren. “We worden gegijzeld. Het beste zou zijn mocht Studio zo snel mogelijk heropenen", zegt cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V).