Schepen Bart Van Thuyne en burgemeester Jan Vermeulen van Deinze en burgemeester Simon Lagrange van Zulte in het vaccinatiedorp in de Brielpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Bart Van Thuyne en burgemeester Jan Vermeulen van Deinze en burgemeester Simon Lagrange van Zulte in het vaccinatiedorp in de Brielpoort. © Anthony Statius

Blik achter de schermen van het vaccinatiecentrum Brielpoort: “We mikken op 1.000 vaccinaties per dag”

Deinze/ZulteDe Brielpoort in Deinze is bijna klaar om 48.500 Deinzenaren en Zultenaren te ontvangen. De rock- en feesttempel van de Leiestad wordt momenteel omgebouwd tot een vaccinatiecentrum met vijf lijnen, waar de stad Deinze en de gemeente Zulte tot 1.000 inwoners per dag hopen te kunnen vaccineren. “Alles is afhankelijk van hoeveel vaccins we krijgen van de Vlaamse overheid”, klinkt het.

 1. Padel, dé sporthype in Deinze en het Meetjesland: hier kan je een balletje slaan en komen er nieuwe velden
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Padel, dé sporthype in Deinze en het Meetjes­land: hier kan je een balletje slaan en komen er nieuwe velden

  Je kan er niet om heen: padel, een soort mix tussen tennis en squash, is de snelst groeiende sport in ons land. Ook in de regio Deinze-Meetjesland schieten padelterreinen als paddenstoelen uit de grond, al is het soms racen om een plekje te bemachtigen. “De inschrijvingen gaan zodanig vlot dat we al een ledenstop moesten invoeren”, klinkt het her en der. Wij zochten voor u uit waar je momenteel al een balletje kan slaan en waar je binnenkort padel kan spelen.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"