Burgemeester Jan Vermeulen, schepen Conny De Spiegelaere en rusthuisdirecteur Koen Dierick op de plaats waar de gang tussen de assistentiewoningen (te zien op de foto) en het woonzorgcentrum komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan Vermeulen, schepen Conny De Spiegelaere en rusthuisdirecteur Koen Dierick op de plaats waar de gang tussen de assistentiewoningen (te zien op de foto) en het woonzorgcentrum komt. © Anthony Statius

Bewoners van woonzorgcentrum krijgen eerder vaccin dan buren in assistentieflats: “Gang tussen beide gebouwen nog niet klaar”

DeinzeDe 11 bewoners van de serviceflats van het woonzorgcentrum Karel Picqué in Deinze krijgen nog niet onmiddellijk hun coronavaccin, maar de 78 bewoners van het woonzorgcentrum zelf worden wél in de eerste vaccinatieronde bediend. De reden? Er is geen fysieke verbinding tussen beide gebouwen. “Nog niet, want met de verbouwingswerken is wel een gang tussen beide gebouwen gepland. Spijtig, want de bewoners van serviceflats vormen ook een kwetsbare groep”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

  1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
    Play

    Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

  2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
    Play

    Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken