De nieuwe speeltoestellen in Ter Meire werden officieel geopend.
Volledig scherm
De nieuwe speeltoestellen in Ter Meire werden officieel geopend. © Anthony Statius

Bewoners Ter Meire openen vernieuwd speelplein

DeinzeDe bewoners van Ter Meire in Petegem-aan-de-Leie (Deinze) kunnen sinds vorige week genieten van een volledig vernieuwd speelplein. De stad zal volgend jaar nog twee bestaande pleintjes vernieuwen en op een andere locatie een nieuw terrein aanleggen. “We naderen de kaap van 50 speelpleintjes in groot-Deinze”, zeg jeugdschepen Rutger De Reu (CD&V).

 1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem

  INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

  Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Kleuters VBS Zulte krijgen nieuwe speeltuin
  Zulte

  Kleuters VBS Zulte krijgen nieuwe speeltuin

  De kleuters van de school Kapellehoek in Zulte kunnen sinds kort ravotten op een nieuwe speeltuin. De ouderraad van de vrije basisschool Zulte zamelde de nodige centen in en het resultaat is een houten speeltoren. “We hopen nog vele activiteiten te kunnen organiseren om zo verder onze leerlingen te kunnen verrassen en ondersteunen”, zegt Alexander Vereecken. “Onze volgende afspraak is op het Kerstival op zaterdag 17 december., maar ondertussen komt ook Sinterklaas nog op bezoek.”