Lieven Verzele met zijn dochter Camille in Villa Francine.
Volledig scherm
Lieven Verzele met zijn dochter Camille in Villa Francine. © Anthony Statius

Bekende familie verhuurt zuiderse vakantiewoning in hartje Deinze: “Villa Francine is een mooie herinnering aan mijn moeder”

DeinzeIn Deinze vallen hier en daar nog verborgen toeristische parels te ontdekken. Voor een staycation aan de oever van de Leie, kan je Villa Francine boeken, de zuiderse vakantiewoning van de familie Verzele, bekend van de kledingwinkels Grusenmeyer. Dochter Camille (23) verzorgt de reservaties en papa Lieven (57) is klusjesman van dienst. “Deze oase van rust is uniek in de stad”, klinkt het.

  1. Canteclaerstoet lokt 30.000 toeschouwers voor kleurrijk volksfeest: “We hebben Deinze op de kaart gezet als stoetenstad”
    Deinze

    Canteclaer­stoet lokt 30.000 toeschou­wers voor kleurrijk volksfeest: “We hebben Deinze op de kaart gezet als stoeten­stad”

    De kippenstad was zondag in de ban van de haan Canteclaer. Zo’n 30.000 toeschouwers stonden al van ‘s middags langs het parcours om de kleurrijke parade van reuzen, figuranten, praalwagens, muzikanten en dieren te spotten. Stoetenbouwer Karen Steyaert, die de 25ste Stoet van Canteclaer voor haar rekening nam, is tevreden. “Een echte Deinzenaar zou toch minstens één keer moeten meelopen.” Hieronder enkele sfeerbeelden.