Het Batjescomité, stadsdichter Steven Van de Putte en leden van het stadsbestuur bij het bankje.
Volledig scherm
Het Batjescomité, stadsdichter Steven Van de Putte en leden van het stadsbestuur bij het bankje. © rv

Batjescomité en stadsdichter brengen Guido Gezellaan-buurt samen met zitbankje en gedicht

DeinzeOp de hoek van de Guido Gezellelaan en de Oostmeersdreef in Deinze prijkt een unieke zitbank. Het Batjescomité, de organisatoren van de Batjesmarkt, schakelde VTI Deinze in voor de constructie en ernaast vind je een gedicht van stadsdichter Steven Van de Putte.

  1. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
    PREMIUM
    Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

    “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

    Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).