Bakkers Hendrik Blanchaert, Luc Welvaert en Thomas Bauwens tonen enkele creaties met appel.
Volledig scherm
Bakkers Hendrik Blanchaert, Luc Welvaert en Thomas Bauwens tonen enkele creaties met appel. © Anthony Statius

Bakkers experimenteren met appels en peren

Liefhebbers van gebak met appels of peren moeten binnenkort eens binnenspringen bij hun lokale bakker. De Koninklijke Bakkersbond Deinze roept al haar leden op om volgende week zo creatief mogelijk uit de hoek te komen met appels en peren. “Van perenbrood tot een eenvoudige appelcake, de mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Luc Welvaert.

 1. “Ik besef nu dat ik verslaafd ben aan het podium. Afkicken is bikkelhard”: showbizz op z’n gat, maar toch nieuwe single voor Filip D’haeze
  PREMIUM
  Waarschoot/Eeklo

  “Ik besef nu dat ik verslaafd ben aan het podium. Afkicken is bikkelhard”: showbizz op z’n gat, maar toch nieuwe single voor Filip D’haeze

  De showbizz ligt door de lockdown volledig op z’n gat, maar zanger en Ment TV-presentator Filip D’haeze (47) weigert stil te zitten. De man die geboren werd in Eeklo en opgroeide in Waarschoot gooit een cover van Angels van Robbie Williams op de feesttafels. “Ik durf toegeven dat ik in de put gezeten heb. Maar ik moet verder. Wanneer organisatoren binnenkort terug beginnen te boeken, zullen ze eerst denken aan artiesten die ze ook in deze lockdown zien passeren”, meent Filip. Wij gingen bij hem op de koffie.
 2. Dorpsraad Afrit 12 wil Huis d’Haenens redden: “Hansbeke mag geen ‘slaapdorp’ worden”
  PREMIUM
  Hansbeke

  Dorpsraad Afrit 12 wil Huis d’Haenens redden: “Hansbeke mag geen ‘slaapdorp’ worden”

  De Hansbeekse dorpsraad Afrit 12 wil Huis d’Haenens, het populaire dorpscafé dat slachtoffer werd van de coronacrisis, een tweede leven geven als buurthuis. “We zoeken vrijwilligers en verenigingen die mee hun schouders onder dit project willen zetten”, zegt Wouter Langeraert. Afrit 12 bestaat ondertussen één jaar en Huis d’Haenens is het nieuwste project dat de dorpsraad op de agenda zet.
 1. Ruben Depaepe (41) nieuwe korpschef politiezone Midow
  Meulebeke/Ingelmunster/Dentergem/Oostrozebeke/Wielsbeke/Bellegem

  Ruben Depaepe (41) nieuwe korpschef politiezo­ne Midow

  Ruben Depaepe (41) uit Bellegem (Kortrijk) heeft de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de politiezone Midow, de zone actief in Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. Hij volgt er Hans Malysse op die op 1 september met pensioen ging. “Een goede keuze voor de toekomst”, denkt voorzitter van de politieraad en burgemeester van Ingelmunster Kurt Windels.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis