Linda De Vriese en Joseph De Poortere met hun befaamde eclairs.
Volledig scherm
Linda De Vriese en Joseph De Poortere met hun befaamde eclairs. © Anthony Statius

Bakkerij Linda, bekend voor populaire reuzenéclairs, sluit de deuren in Astene: “Het geheim? Lichte boter en een zeer warme oven”

AsteneBakkerij Linda langs de Dorpsstraat (N43) in Astene sluit na 32 jaar de deuren. Donderdag bakte Joseph De Poortere (65) zijn laatste broden en bracht zijn vrouw Linda De Vriese (64) de laatste reuzeneclairs aan de man. Met de bakkerij verliest het dorp een monument. Wij gingen nog één keer langs.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”
  PREMIUM

  Vishandel Dedeystere koopt bakkerij Linda zodat klanten weer in de buurt kunnen parkeren: “Of we het centrum verlaten? Deels wel, ja”

  Vishandel Dedeystere in de Tolpoortstraat, bekend in heel Deinze, heeft bakkerij Linda in de Dorpsstraat in Astene — één van de bekendste in de streek — gekocht. Niet om er zelf brood en dergelijke te verkopen, wel als nieuwe uitvalsbasis voor de vishandel zelf. Of dat dan ook betekent dat Dedeystere de huidige stek in het centrum zal verlaten, wil zaakvoerder Johan echter niet gezegd hebben. “We bekijken onze opties.”
  Deinze
 1. LEVENSVERHAAL. Maggie (30) stierf op de oevers van een Argentijns meer: “Toen onze dochter op reis vertrok, zag ze er zó gelukkig uit”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Maggie (30) stierf op de oevers van een Argentijns meer: “Toen onze dochter op reis vertrok, zag ze er zó gelukkig uit”

  “We zijn blij dat onze lieve en moedige Maggie nog haar droom heeft verwezenlijkt.” Een kleine maand geleden kregen Wioletta en Krzysztof Kiraga uit Zulte het nieuws dat ouders nooit zouden mogen horen. Hun 30-jarige dochter kwam om het leven bij een tragisch ongeluk in het zuiden van Argentinië. Voor het eerst lucht moeder Wioletta haar hart. Over de noodlottige aanloop naar de afschuwelijke gebeurtenis. En over hun liefde voor Maggie. “We weten dat dit voor haar niet het einde is, maar slechts een nieuw begin.”
  Zulte
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.