In het opvangcentrum in Astene wordt dit jaar geen kerst gevierd. Volgende dinsdag moeten alle asielzoekers weg, een week later staat het personeel op straat.
Volledig scherm
In het opvangcentrum in Astene wordt dit jaar geen kerst gevierd. Volgende dinsdag moeten alle asielzoekers weg, een week later staat het personeel op straat. © Foto Statius

Asielcentrum gaat nog dit jaar dicht

ASTENEHet opvangcentrum voor asielzoekers in Astene gaat nog dit jaar dicht. Dinsdag verhuizen de 39 bewoners naar andere opvangcentra, de 15 personeelsleden staan op oudejaarsavond op straat. "Dit is een gevolg van de besparing van de federale regering", zegt An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen. "Een verarming voor onze stad, we hebben altijd goed samengewerkt", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

 1. Bekende familie verhuurt zuiderse vakantiewoning in hartje Deinze: “Villa Francine is een mooie herinnering aan mijn moeder”
  Deinze

  Bekende familie verhuurt zuiderse vakantiewo­ning in hartje Deinze: “Villa Francine is een mooie herinne­ring aan mijn moeder”

  In Deinze vallen hier en daar nog verborgen toeristische parels te ontdekken. Voor een staycation aan de oever van de Leie, kan je Villa Francine boeken, de zuiderse vakantiewoning van de familie Verzele, bekend van de kledingwinkels Grusenmeyer. Dochter Camille (23) verzorgt de reservaties en papa Lieven (57) is klusjesman van dienst. “Deze oase van rust is uniek in de stad”, klinkt het.
 2. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.