Tom Van Damme met de Deinse schepen van Feestelijkheden Bruno Dhaenens en burgemeester Jan Vermeulen in het Martinuspark.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Damme met de Deinse schepen van Feestelijkheden Bruno Dhaenens en burgemeester Jan Vermeulen in het Martinuspark. © Anthony Statius

Alle details over het Grote Bevrijdingsfeest Tom Van Damme (25) bekend: “Bubbel van 5.000 jongeren bouwt feestje aan de Leie”

DeinzeTom Van Damme (25), de zoon van ‘s lands bekendste vaccinoloog Pierre Van Damme, heeft een locatie gevonden voor het Grote Bevrijdingsfeest. Op vrijdag 30 juli mogen 5.000 jongeren zich volledig laten gaan in het Martinuspark in de Oost-Vlaamse stad Deinze. Het evenement is al sinds mei uitverkocht, maar door annuleringen zijn er opnieuw een vierhonderdtal kaarten beschikbaar. “De jeugd van Deinze krijgt de eerste kans om een ticket te kopen, zodat ze het feest niet vanop hun terras moeten horen”, zegt Tom Van Damme.

 1. Zakenman Peter Corijn (60) leidt tweede leven als zanger Paul Numi: “Ik neem overal mijn gitaar mee”
  PREMIUM
  Grammene/Deinze/Leuven

  Zakenman Peter Corijn (60) leidt tweede leven als zanger Paul Numi: “Ik neem overal mijn gitaar mee”

  Ooit stond hij met zijn band Angry Voices in het voorprogramma van U2 en Echo & the Bunnymen en vorig jaar maakte Deinzenaar Peter Corijn (60) een comeback onder zijn alter ego Paul Numi. Als zakenman reist hij nog steeds in maatpak de wereld rond, maar in november brengt hij zijn nieuwe album Parellel Lives uit. “Mijn muziek haalt geregeld Amerikaanse en Britse radio’s, maar ik ben geen sant in eigen land", zegt Peter.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Huis d’Haenens leeft verder als feestzaal: “Voormalig café blijft ontmoetingsplaats voor Hansbekenaren”
  PREMIUM
  Hansbeke

  Huis d’Haenens leeft verder als feestzaal: “Voormalig café blijft ontmoe­tings­plaats voor Hansbekena­ren”

  Huis d’Haenens in Hansbeke (Deinze) krijgt een nieuwe toekomst als feestzaal. Henk De Vlieger (43), die het historische pand in 2017 kocht van de familie d’Haenens, stelt het vroegere dorpscafé open voor alle verenigingen of particulieren die er iets willen organiseren. Op dinsdagen en zondagen dat het niet verhuurd wordt, is het café weer open. “Ik ben zelf opgegroeid in een dorp en weet hoe belangrijk het is om een ontmoetingsplaats te hebben”, zegt Henk.